Dobrodošli na ladyone.info, ugodno surfanje!

Cena vereničkog prstena određuje sudbinu braka: Evo kako!

0 Comments

Dijamanti su večni, ali novo istraživanje tvrdi: što je veći dijamant, to je kraći brak. U istraživanju je učestvovalo 3.000 odraslih Amerikanaca, koji su bili u braku, a istraživanje je otkrilo da je onim učesnicima, koji su potrošili više novca na verenički prsten, brak trajao kraće.

 

Za muškarce, koji su na prsten potrošili između 2 i 4 hiljade dolara, šansa za razvod bila je 1.3 veća, nego za one koji su potrošili između 500 i 2 hiljade dolara. Za žene, čije je venčanje koštalo 20 hiljada dolara i više, šanse za razvod bile su 3.5 puta veće, nego kod onih čije je venčanje koštalo između 5 i 10 hiljada dolara. Inače, prosečna cena venčanja u SAD-u iznosi 30 hiljada dolara.

Autori istraživanje tu korelaciju su objasnili finansijskim stresom mladenaca, koji su odlučni u tome da imaju savršen dan, bez obzira mogu li to oni da priušte ili ne. Npr. za žene čiji je prsten koštao 2.000 dolara, veća je verovatnoća da će se žaliti na stres, povezan s troškovima venčanja, nego one čiji je prsten koštao 1.000 dolara i to za čak 82-93 odsto.

Ali, zašto onda ljudi troše više novca na taj dan, nego što imaju? Istraživači krivicu prebacuju na industriju venčanja, koja je poslednjih 50 godina stvorila nove standarde, koji tvrde da veće i raskošnije venčanje znači i pozitivnije ishode.

1959. bila su potrebno dva meseca za organizaciju venčanja, a već 90-ih godina časopisi su preporučili 12 meseci priprema. Takođe, 2012. godine, samo u SAD-u je potrošeno 7 milijardi dolara na vereničko prstenje.

 

izvor: stil.kurir.rs