Dobrodošli na ladyone.info, ugodno surfanje!

Greške prilikom korištenja sjene za oči

0 Comments

Ako treba izdvojiti jedan od kozmetičkih proizvoda koji mogu u trenu promijeniti naš izgled, to je sigurno sjena za oči.

Bez obzira koristite li jednu nijansu, igrate li se s nekoliko, sjenčite li oči, iscrtavate ih ili sjenu koristite kako biste izmijenili oblik očiju, ono je sigurni adut koji obavezno morate naučiti koristiti.Sa tolikim izborom tekstura, boja i namjena, vrlo je lako pogriješiti i ne iskoristiti sjenu u svoj njenoj moći. O čemu govorimo? Nastavite čitati…

sminkanje-ociju2

 

 

1. Nemojte spajati boju očiju s bojom sjene

Svaki će vam šminker reći kako sjena ima najbolji učinak ako se koristi suprotna boja od boje očiju! Sjetite se kruga boja iz likovne kulture u osnovnoj školi i češće koristite boje koje se nalaze na suprotnoj strani. Primer, boja crnog vina sjajno će izgledati na zelenookim damama, jer su crvena i zelena komplementarne boje. Ljubičasta se preporučuje za smeđe, a bakrena za plave oči.
2. Nemojte zaboraviti posvijetliti

Nezavisno o tome koristite li samo jednu boju ili više njih, sjenu obavezno morate posvijetliti kako se ne bi vidjeli grubi prijelazi između boja ili između sjene i kože. Za ovaj zadatak koristite četkicu!
3. Nemojte se ograničiti na aplikator

Mnoge sjene ili palete sjena dolaze s aplikatorom, ali on nije u pravilu uvek najbolje oruđe za nanošenje šminke. Koristite ga ako želite jači intenzitet sjene, ali obavezno ga posvijetlite četkicom. Aplikatori su takođe vrlo korisni ako nanosite mokro sjenu.

4. Nemojte nanositi sjenu nakon korektora

Sjenu uvijek nanosite prije korektora ispod očiju jer će se ona malo razmazati i pokvariti sav vaš trud.
5. Nemojte preskočiti olovku i maskaru

Ako se volite decentnije šminkati, šanse su da ne koristite olovku za oči (kamoli tuš), ali time znatno utičete na ukupni utisak. Probajte se ohrabriti i oči iscrtajte olovkom kako biste produbili svoj pogled i dobili intenzivniji izgled. Maskara je obavezna za uokvirivanje očiju – nju nipošto nemojte preskočiti!
6. Nemojte koristiti sjenu samo na kapcima

Sjenu  možete koristiti umjesto olovke za oči – treba vam samo pravo oruđe za nanošenje. Možete koristiti tanki vrh aplikatora ili tanku četkicu (obično je ukošen). Njime pokupite dovoljnu količinu sjene i iscrtajte gornji kapak, kao da koristite olovku za oči. Ako koristite sjenu u nekoj intenzivnoj boji, poput tirkizne, ljubičaste ili plave, ništa vam više neće trebati osim maskare.

 

 

četkica-za-makeup

 

 

(Šminkerka)