Dobrodošli na ladyone.info, ugodno surfanje!

Najbolji recepti protiv mamurluka

0 Comments

Svi oni koji vole popiti čašicu više u stalnoj su potrazi za najboljim lijekom protiv mamurluka, jer znaju da jutro poslije dobrog provoda neće biti nimalo zabavno.

                          ghjgfhfgh

 

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka u zavisnosti u kojem dijelu svijeta živite. Tako se u Rusiji savjetuje odlazak u saunu, a u Mongoliji konzumiranje soka od paradajza.

Škoti vjeruju da je protiv mamurluka najbolji “crni puding”, odnosno životinjska krv skuhana i pretvorena u kobasicu.

U Las Vegasu primjenjuju savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan “Raj za mamurne” u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.

Poljaci vjeruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu – limetu. No, niti je jednu, niti piju njen sok već je utrljavaju na kožu.

U Peruu postoji supa koja doslovce “diže iz mrtvih”, a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji koriste takozvani pizzle, što je ustvari sušeni penis bika.

Korejanci vjeruju da je najbolji lijek za mamurluk goveđa supa sa usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju konzumiranje bivoljeg mlijeka sa rumom i likerom.

S obzirom da su poznati po konzumiranju velikih količina whiskeyja, Irci vjerovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pijesak nakon cjelonoćnog partijanja, a Mađari vjeruju da se “klin izbija klinom”, pa mamurluk liječe brandyjem.

 

 

(Klix.ba)