Dobrodošli na ladyone.info, ugodno surfanje!

Skida buđ i fleke u kupatilu: Najmoćnije prirodno sredstvo za dezinfekciju! (RECEPT)

0 Comments

Koliko god čistili kupatilo od ružnih crnih tačkica, buđi i gljivica vrlo je se teško rešiti.

Obično se uporno pojavljuju na fugama, ivicama kade i plastificiranim zavesama, ali postoji potpuno prirodan i vrlo jeftin način da ih se rešite, uz pomoć samo dva sastojka!

Naime, odličan saveznik u borbi sa buđi i gljivicama je ulje čajevca, čija cena iznosi oko 300 dinara. Moćni čajevac je kralj dezinfekcije kada je u pitanju nega lepote, ali i čišćenje doma!

Ulje čajevca je moćno dezinfekciono sredstvo, pomaže u čišćenju i uklanjaju upornih gljivca, ali odličan je i u borbi sa nekim estetskim problemima, poput akni, peruti i atletskog stopala.

Posebno je efektan kod uklanjanja buđi u kupatilu. Ova prostorija u stanu obično se smatra rasadnikom neprijatnih crnih mrlja, koje u početku uopšte ne možemo da primetimo golim okom. Eterično ulje čajevca će na prirodan i netoksičan način efektno otkloniti sve ove probleme.

domacica-profimedia-1470670236-93882

Recept od samo dva sastojka – vode i ulja čajevca – otkrila je Linda Kob, autorka knjige Talking Dirty with the Queen of Clean.

Jednostavno, u plastičnoj bočici sa raspršivačem pomešajte 500 ml vode i 10 ml ulja čajevca. Promućkajte, pa raspršite po mestima na kojima se buđ najviše skuplja, poput ivica tuša, kade, na zaštitnoj zavesi, fugama…

Ostavite da odstoji 30 minuta, a potom sunđerom i toplom vodom pređite preko svih površina i isperite ih. Osim što ćete ukloniti postojeće, na ovaj način ćete i sprečiti pojavu novih fleka od buđi.

 

Izvor: Stil / zadovoljna.hr